NEWSLETTER

Newsletter gener 2014

Són les extraescolars el conflicte?

Una client manifesta que la seva ex-parella mai li ha pagat cap quantitat en concepte d’extraescolars, tot i estar acordat al conveni regulador de divorci. Porta set anys fent-se càrrec de la despesa, al·legant que al principi de la separació la seva ex-parella no ho podia assumir per motius econòmics, però creu que ara si pot fer-ho.
No és una situació gaire lògica: la seva ex-parella té ingressos més que suficients, a més d’haver anat augmentant el seu patrimoni durant aquests set anys. Que s’ha de tenir en compte?
La separació la va demanar la dona, que a més va manifestar obertament la seva nova relació amb una altra persona, per tant el marit no va prendre la decisió a la separació.
La dona sempre ha mantingut una postura dialogant i conciliadora, ratllant el “laisser faire” fruit segurament del seu sentiment de culpabilitat.
Ara l’home té una nova parella i la dona creu que ha arribat el moment de posar les coses a lloc.
M’anuncia la client que ha intentat tenir una trobada amb el seu ex-marit i que la conducta d’aquest ha estat bel·ligerant al principi però penedida després. Que es pot fer?
En aquests casos, aconsellem la MEDIACIÓ. Per què?
Les extraescolars no són el problema, i encara que aconseguim que l’home les pagui, no haurem treballat el problema de fons, que és el dolor i ràbia de l’home i el sentiment de culpabilitat de la dona.
La solució judicial és fàcil: al conveni diu que tots dos s’han de fer càrrec de les extraescolars, però denunciar-ho solucionarà el conflicte? No. Perquè no és el veritable conflicte.
Amb la MEDIACIÓ es pot treballar el conflicte subjacent, evitant així successius símptomes que mai acabaran si no fem aflorar el veritable problema: l’home encara no s’ha divorciat emocionalment i la dona se sent culpable.
Fent mediació, estalviem processos judicials i evitarem futurs conflictes.

ester morte
psicòloga i mediadora familiar
estermorte@copc.cat
627868410

 

LA MEDIACIÓ COM A EINA DE RESOLUCIÓ DE CONFLICTES EN LES SEPARACIONS
 Qué fem quan ens volem separar?
Novembre 2013
Primer hem de processar la confusió, la pena, la ràbia i el desencant. La segona fase és la de voler saber els nostres drets: qué em correspon, qui es queda la casa, el cotxe, els nens, amb qui passen les vacances, com ens organitzem?
Els advocats i advocades assessoren legalment en tots aquests temes, ens ajuden a saber qué podem demanar i qué no, fins on podem arribar legalment. Però de vegades, la nostra fins ara parella tot i tenir un conveni, no el compleix, i s’encaparra en no portar-nos els nens a l’hora, a no recollir-los quan toca, a no trucar-nos quan van al metge, etc. i tot això perquè potser no està d’acord en que ens haguem quedat el cotxe, l’apartament de vacances, o perquè els dissabtes no podrà anar a fer la seva activitat preferida.
La mediació permet que les dues persones en conflicte, tot i saber els seus drets i deures perquè els assessora els seu adovcats, arribin a punts d’encontre que els permeti sentir-se bé i complir els acords. Potser si entenem per exemple, que la nostra ex-parella l’única cosa que vol realment és passar tot l’únic cap de setmana que té lliure al mes amb els nostres fills, i que a canvi d’això serà capaç de renunciar a d’altres coses, com poden ser els ponts que no tindrà festa, etc. tindrem uns acords molt més fàcils i duradors. Les sentències dictades per un jutge, sinó s’hi està d’acord, moltes vegades no es compleixen i s’entra en una escalada de denúncies.
Hi hauria un munt d’exemples de disputes absurdes, que mitjançant mediació, es podrien arribar a resoldre sense necessitat d’arribar als tribunals, i perdre un temps preciós tant per a les parts litigants com per als professionals del dret. La mediació ajuda a entendre qué vol l’altre, a qué està disposat a renunciar, quines prioritats té, etc.
Un cop arribats als acords mitjançant mediació, són els advocats qui han de donar categoria legal als acords, per tant, aquests professionals poden fer el seguiment dels seus clients, des del principi fins al final del procés, estalviant-se situacions incòmodes i un temps que allarga els processos i no necessàriament els costos.
Apostem per la mediació, per la resolució dels conflictes d’una manera dialogada, i pactada.
Si necessiteu dels nostres serveis, podeu contactar amb nosaltres.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s